Overal lees je dat mediteren zo goed voor je is.

“Is dat echt zo” vragen mensen zich vaak af.

” ik wil wel mediteren, maar ik weet niet hoe?”

“Ik heb het geprobeerd en het is heel irritant!”

Ook zijn er mensen die deze ervaring hebben:

Door stil te gaan zitten en al mijn gedachten te laten “zijn”, daar word ik juist héél erg gestrest van, terwijl het me rust zou moeten geven?

Moet ik ook nog in zo’n ongemakkelijke houding gaan zitten!

Herken jij je in bovenstaande gedachten?

Dan kan ik me heel goed voorstellen dat het heel frustrerend voor je is, wanneer je het wel wilt maar nog niet lukt.

Is dit wat je zou willen?

Snel, effectief en makkelijk kunnen mediteren zonder gedoe?

Mijn bewustzijn verhogen?

Meer inzichten krijgen

in mijn leven

en de wereld om mij heen?

Antwoorden krijgen op mijn vragen?

Mij veel beter kunnen concentreren

waardoor ik meer resultaat krijg?

Dan is deze training wellicht hélemaal geschikt voor jou!

Uitproberen? Meld je aan voor een proefles.

De locatie van de training is in een mooie bosrijke omgeving waar je meteen meer rust ervaart.

Mediteren met resultaat

  • Door te mediteren krijg je rust in je hoofd

  • Neuroscience toont het positieve effect op je hersenen

  • Je maakt nieuwe verbindingen aan tussen je linker- en rechter hersenhelft

Mediteren met resultaat

  • Door te mediteren krijg je rust in je hoofd

  • Neuroscience toont het positieve effect op je hersenen

  • Je maakt nieuwe verbindingen aan tussen je linker- en rechter hersenhelft

Ik begrijp dat je misschien denkt, hoezo kun jij me dat wél leren dan?

Dat dacht ik ook toen ik er 13 jaar geleden mee begon.

Ik dacht is ook:” is het makkelijk te leren of blijft het moeilijk?”

Daarom is het ook handig om eerst gratis en vrijblijvend kennis te maken met mijn methode.

Om je het allerbeste te kunnen begeleiden is het voor ons beiden fijn als ik in een intake gesprek kennis met je mag maken en inzicht krijg op jouw ervaring met meditatie.

Wat wel voor je werkt en wat niet en hoe je daar goed mee verder kunt. Ik wist in het begin helemaal niet wat ik moest doen om er een fijne ervaring van te hebben en het heeft heel lang geduurd voordat ik dat helder had.

Ik gun jouw die voorsprong!

Meld je daarvoor aan voor een gratis intake gesprek en je eerste proefles.

Omdat ik alle aandacht voor je wil hebben kies ik voor hele kleine groepjes van maximaal 5 mensen. Ook is het mogelijk om individueel de training te volgen.

{a3504ar44300}

Ik kan mij eerste ervaring 13 jaar geleden nog goed herinneren. Ik hoorde voor het eerst over meditatie op mijn werk en natuurlijk wilde ik dat proberen. Professor Barendrecht gaf een demonstratie en dat was in die tijd opmerkelijk. Ik was niet gewend op de Radboud dat mensen zich met dit soort dingen bezig hielden en een professor? Dat was heel bijzonder. Met 4 kleine kinderen, een drukke baan én een scheiding op komst, had ik zoveel stress, dat ik dit als oplossing zag. Ik had niet kunnen bedenken hoe frustrerend het zou zijn.

Ik probeerde het uit, maar het lukte voor mijn gevoel totaal niet. Ik kon niet begrijpen dat mensen het leuk vonden, laat staan dat het ze wat opleverde.

Zitten op zo’n veel te klein kussentje. Echt niet fijn hoor. Dan maar een bankje proberen, ook dat werkte niet. Loopmeditatie? Nou zou dat het zijn dan? Ik voelde me totaal niet op mijn gemak op die cursus. Er was ook niemand die me vertelde “hoe dan”?

Toch bleef ik nieuwsgierig, want telkens las ik weer ergens dat het zo goed voor je is. Ik zag ondertussen ook steeds meer mensen die daar heel serieus mee bezig waren en daar ook écht resultaat van hadden. Ze straalden rust en vertrouwen uit. Konden zich beter concentreren en dat wilde ik ook heel graag. Ergens geloofde ik dat het voor mij ook zou gaan werken en gemotiveerd ging ik door, want ik wilde dat het mij ook resultaat gaf!

Als zij het kunnen, kan ik het ook !

Dat is wat ik dacht en toen ontdekte ik Voice Dialogue! Het zijn niet alleen je gedachten maar ook je gevoelens die in de weg kunnen zitten bij mediteren. Je kunt je dan niet concentreren om die rust te ervaren. Ik dacht, dat moet toch makkelijker kunnen?

Ik zocht naar methodes en leerde Dennis Gempo Merzel kennen. Door hem ontdekte ik dat het geen jaren van vreselijk hard oefenen en trainen hoeft te duren om zoals hij het zegt: “je ware zelf ontdekken en makkelijk kunnen mediteren, rust krijgen in je hoofd.”

Dat is eigenlijk wat je met meditatie bereikt, ontwaken en echt inzicht krijgen in je ware natuur of zoals hij het noemt het ontdekken van Big Mind-Big Heart. Hij noemt dit het Big Mind proces.

Met het Big Mind proces kun je – net als Zen – een plotselinge Kensho ervaren, een plotseling inzicht in je ware natuur. Als je eenmaal weet hoe het werkt, kun je het vrijwel op elk gewenst moment wéér doen en vrijwel onmiddellijk. Wat ik daarmee ervaar is dat je in het begin een methode nodig hebt om ervaring op te doen en al heel snel merkt dat mediteren zonder hulpmiddel of methode ook kan, wanneer en waar je maar bent. Zelfs terwijl je met iets anders bezig bent.

Voice Dialogue is een ontdekking uit de westerse psychologie, het concept van  sub- of deelpersoonlijkheden. Een methode om de aspecten van het zelf bewust te maken, zodat ze kunnen helen en heel worden.

Als kind zijn wij puur, onbevangen en volledig authentiek. Beïnvloedt door opvoeding en ervaringen in ons verdere leven, ontwikkelen wij persoonlijkheidsdelen welke ons in bepaalde situaties en interacties met anderen, op een bepaalde manier doen handelen.

Vaak zijn wij ons niet eens bewust van deze verschillende delen. Met Voice Dialogue zul je je verplaatsen in je eigen persoonlijkheidsdelen, waardoor je bewust zult worden van je handelingen en denkwijzen.

Door deze bewustwording krijg je steeds meer rust in je hoofd en ga je anders denken en voelen.

Je krijgt letterlijk controle over jouw gedachten en gevoelens.

Als ik het kan, kun jij het ook !

MEDITEREN MET RESULTAAT

Hoe je eindelijk eens echt leert mediteren en daar super veel resultaat mee krijgt

Hoe je mediteert, er is veel verwarring over

Hoe je mediteert zonder dat het frustrerend is

Hoe je dit makkelijk toepast in je leven

Meten is weten

MEDITEREN MET RESULTAAT

Mediteren geeft rust. Dat klinkt goed zul je denken.

Wanneer weet je nou of je lichaam er ook de rust van ervaart?

Wanneer heb je eigenlijk stress? En wanneer niet?

Om dat inzichtelijk te maken meten dat met apparatuur van het Heartmath Instituut.

Met HRV (Hart Ritme Variabiliteit) kun je meten of je weinig  tot meer stress hebt of helemaal niet. Want dat is wat we zoveel mogelijk willen.

Door jou stress niveau te meten en je oefeningen te laten doen, krijg jij meteen inzichtelijk wat helpt om je stress te verminderen en ook of dat de meditatie een effect op je heeft.

Dit helpt je direct de juiste technieken in te zetten.

Wist je dat groen zien je al rustiger maakt ? aan de kleur groen denken ook al werkt ? je hartslag hierdoor meteen omlaag gaat ?

Wist je dat groen zien je al rustiger maakt ? aan de kleur groen denken ook al werkt ? je hartslag hierdoor meteen omlaag gaat ?

MEDITEREN HEEFT EEN VERRASSENDE UITWERKING OP JE LEVEN

Het zorgt voor een betere concentratie

minder stress

meer energie

beter omgaan met emoties

meer compassie

minder last van piekeren

en krijgt meer positieve gevoelens.

De werking van meditatie is door wetenschappers aangetoond.

Het vergroot de gebieden in je hersenen die zorgen voor zelfbewustzijn, compassie en introspectie

Het verkleint de gebieden die zorgen voor gevoelens van angst en stress.

Buiten alle voordelen leverde het mediteren mij nog veel meer op!

Door meditatie elke dag te beoefenen en een sessie Voice Dialogue te doen, kreeg ik eindelijk rust in mijn hoofd. Ik had minder gedachten en leerde zelfs mijn gedachten stop te zetten.

Zeg jij, ja dit wil ik ook!

Meld je dan aan voor de training of neem een gratis proefles.

Wanneer je het mediteren goed onder de knie krijgt, kan het zijn dat je klaar bent voor je volgende stap!

In de vervolgtraining Meditatie Next level kun je het volgende leren.

Jezelf heel goed kunnen concentreren. Dat lukte mij vroeger ook niet. Een boek uit lezen was onmogelijk, laat staan een aantal bladzijdes. Dat maakte het studeren ook heel erg moeilijk. Telkens wanneer ik met iets bezig was, waren mijn gedachten al weer ergens anders.

Stoot jij je wel eens ergens aan? Of gebeurd er iets wat je niet zag aankomen? De kans is groot dat je gedachten ergens anders waren dan waar je mee bezig was, waardoor je het niet van te voren zag aankomen. Je nam het niet bewust waar.

Gedachten stopzetten. Ja dat kan! Ik heb wel eens mensen horen zeggen, “dat kan helemaal niet” Mijn antwoord daarop is dan, oké dan heb je nog niet genoeg geoefend om het te kunnen, want als ik het kan, kun jij het ook!

Mensen hoeven van mij niets aan te nemen, ik wil niemand overtuigen. Ooit werd gedacht dat de aarde plat was, tot ze erachter kwamen dat hij toch echt rond is. Zo zie ik dit ook.

Toen het me eenmaal goed lukte mijn gedachten stop te zetten, begon ik met automatisch schrift en zelfhypnose. Klinkt heel spannend, dat is het niet.

Wat er kan gebeuren als je je gedachten stop zet, wat ook wel eens een gat in je gedachten word genoemd, is dat je contact krijgt met je onbewuste. Dit zijn geen nieuwe gekke dingen die ik nu vertel, het gebeurd vast al veel vaker bij je, alleen heb je dat nog niet door.

Je hebt toch wel eens dat je op een naam moet komen en het niet lukt? En dan uit het niets ” valt” het bij je binnen. Zo kun je dat zien. Je hebt het niet verzonnen want je wist het niet en toch kreeg je het juiste antwoord. Dit is heel opmerkelijk! Het juiste antwoord. Tja en waar kwam het vandaan? Je hebt geen bibliotheek in je hoofd waar die informatie ligt opgeslagen. Wetenschappers hebben nog nooit aan kunnen tonen dat herinneringen of kennis ergens liggen ” opgeslagen” Het is nog altijd een raadsel hoe wij weten en onthouden. Het enige wat ze wel kunnen meten is welke gebieden actief worden als we denken en handelen. Maar of en hoe informatie word opgeslagen niet.

Verhoogde creativiteit. Denk er ook eens aan wanneer je creatief bent. Er worden altijd nieuwe dingen verzonnen, die nog nooit bestaan hebben. Waar komen die ideeën vandaan? Verzinnen is ook dat iets plots bij je binnen valt. Dat lukt het beste wanneer je hoofd in rust is.

Maar hypnose is toch gevaarlijk? Dan raak ik toch de controle kwijt?

Nee, helemaal niet! Hypnose betekend alleen dat je je hersenfrequentie verlaagd, in de zogenaamde trance staat. Dezelfde staat waar je in verkeert, voordat je in slaap valt of moe bent.

Staar je wel eens? Dagdroom je? Rijd je wel eens in de auto en kom je erachter dat je al een tijd niet echt opgelet hebt? Dat is allemaal trance staat.

Wat er tijdens hypnose kan gebeuren is dat er een andere “stem” te voorschijn komt. Niet echt een andere stem, je gedachten hebben geen stem. Het is een gedachte en toch denk je die niet zelf. Alsof iemand anders tegen je praat. Die antwoord geeft op je vragen.

Hoe weet je nou dat het niet je eigen gedachten zijn? Dat kun je dus leren. En daarvoor is deze training.

Ik leer je hoe jij snel en makkelijk kunt mediteren

en er alle voordelen van krijgt!

{a3504ar44300}

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor alle updates!

× Heb je een vraag?