Hart Resonantie therapie©

shutterstock_128974430

Hoofd & hart in balans

“Hoe je met je hart je leven kunt sturen”

Deze therapie is gabaseerd op een combinatie van intrapersoonlijke communicatie en visualisatie/regressie techniek.

De manier om rechtstreeks in contact te komen met je hart is Hart Resonantie therapie©

Wanneer ons hoofd en hart niet in balans zijn ontstaat stress. Wanneer het brein onderhevig is aan stress is het moeilijk in staat om positief en oplossingsgericht te denken. Het goede nieuws is dat we ons hart bewust kunnen inzetten om ervoor te zorgen dat het brein weer gaat doen waarvoor het dient, namelijk uitvoeren wat het hart aangeeft. Ons hart weet intuïtief wat juist en goed is.

 Deze uniek therapievorm is gebaseerd op hypnose waarbij je in een lichte vorm van trance komt. Je kunt dit vergelijken met staren of dagdromen, een voorbeeld is dat je met de auto rijd en na een tijdje opmerkt dat je niet de hele tijd  hebt opgelet. Het is eigenlijk je bewustzijn vernauwen, wat we concentreren noemen. Je gaat tijdens de sessie letterlijk in je hart kijken. Hierbij lossen veel problemen al meteen op. Nieuwe inzichten maken dat je weer goed verder kunt. Je kunt er voor kiezen om er zelf na duidelijke uitleg en instructies thuis verder mee te gaan. Zo leer je op een krachtige manier zelf problemen oplossen dat met het normale denken veel moeilijker is. Bovendien leer je hierdoor beter te concentreren.

Communicatie passen we de hele dag toe, zowel in gedachten met onszelf  als praten met een ander.  Je intuïtie volgen is iets wat veel mensen nog steeds niet veel doen. Het heeft ook met concentratie te maken. In de huidige maatschappij komt continu veel informatie naar ons toe, waardoor we veel afgeleid worden. Ook speelt het automatisch gedrag (95% van de dag) een grote rol om minder vanuit je hart te leven. Benoemen wat je niet wilt, niet kunt en niet hebt is makkelijker dan het omgekeerde.

  • Wat wil ik nou echt?
  • Wat wil ik uit het diepst van mijn hart?
  • Hoe los ik dit het beste op?
  • Wat kan ik?
  • Waarom heb ik deze lichamelijke klacht of ziekte?
Op deze vragen kan het hart antwoord geven. Het hart is veel intelligenter dan men ooit had gedacht!Het-elektromagnetische-veld-van-het-hart-is-de-sleutel-tot-fundamentele-vernieuwing-570x351

Sinds mensenheugenis gold het hart als het sterkste symbool voor de liefde en als centrum voor onze gevoelens. Maar toen doken de moderne wetenschap en de gezondheidszorg op en wilden ons wijsmaken dat het hart slechts een pomp is, die ons bloed door ons lichaam pompt. En hoewel wij geen tegenargumenten hadden hielden wij vast aan de overtuiging dat het hart het centrum van onze gevoelens is. Een veelvoud aan spreekwoorden en gezegden bewijst dit, zoals bijvoorbeeld: “zij is aan een gebroken hart gestorven”, of “hij heeft een hart van goud”.

De afgelopen 30 jaar is er veel onderzoek gedaan naar het hart en zijn functie in het lichaam. De conclusies zijn verstrekkend en de gevolgen daarvan beginnen langzaam maar zeker door te sijpelen. Het hart is meer dan een pomp, het is nu officieel geclassificeerd als een belangrijk intelligentie centrum die constant in communicatie is met de rest van het lichaam en de hersenen. Er gaat meer informatie van het hart naar het brein dan andersom. Het hart is het enige orgaan dat regelmatig zijn eigen eigen beslissingen neemt. Het hart neemt waar, het is ook een zintuig. Het scant zijn omgeving af en reageert daar zelfs autonoom op. Het hart communiceert constant de emotionele toestand aan de rest van het lichaam en daarbuiten.

Het is 1991 opgerichte HeartMath Instituut is inmiddels over de hele wereld bekend vanwege zijn grote revolutionaire ontdekkingen. Het instituut verrichtte grondig wetenschappelijk onderzoek in de emotionele fysiologie, en naar de wisselwerking tussen  hart en brein. Recent is ontdekt dat het hart ook hersencellen bevat.

Doordat het elektromagnetisch veld van het hart 6000 maal sterker is dan die van de hersenen communiceert het ook buiten het lichaam en dat tot wel zeker 6 tot 8 meter van het lichaam af. Dit wordt dan ook opgepikt door anderen en zo beïnvloeden we elkaar emotioneel op energetisch niveau. Ons hart produceert essentiële hormonen waarvan men dacht dat die door de hersenen werden geproduceerd. Deze hormonen spelen een belangrijke rol in de harmonisering van het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Wanneer het hart optimaal kan functioneren wordt haar taal, haar ritme coherent en harmonieus.images

Coherentie van het hart wordt veroorzaakt door positieve gevoelens en emoties. De coherentie van het hart trekt het hele systeem,  je zenuwstelsel, je immuunsysteem,  je hormoonsysteem en al je organen mee in die coherentie wat we ervaren als welzijn, gezondheid, flow. Je lichaam verkeert dan in de meest optimale toestand.

De belangrijkste spelbreker is ons reactief brein wat gericht is op overleving en continue alert is op gevaar.spiegel_poes_leeuw_116_x_177

Dit leid tot stress, lichamelijke klachten, onprettige emoties. Sociaal leidt dit tot verdeeldheid, survival of the fittest, competitie, ratrace, korte termijn, hebzucht en chaos in onze relaties. Wanneer we stress ervaren is er sprake van incoherentie wat op korte termijn leidt tot vermindering van de cognitieve vermogens, verhoging van stresshormonen die het lichaam in een catabole (afbraak) toestand brengt, onderdrukking van het immuunsysteem en verstoring in de stofwisseling.

Op lange termijn kan dat leiden tot ziekte, burn-out, depressie, etc. Uit metingen blijkt dat de negatieve hormonale effecten van een uitbarsting van boosheid of hevige frustratie meetbaar zijn tot wel 5 tot 8 uur na de feiten. Dit geldt gelukkig ook voor positieve emoties.

Uit experimenten weten we nu dat het hart in verbinding staat met de toekomst. Het brein is het resultaat van het verleden. Als we het lawaai van ons brein wat kunnen verstillen zullen we meer in staat zijn te horen wat het hart ons al de hele tijd aan het toefluisteren is. Het hart suggereert, het brein roept en is dwingend.

Door in contact te komen met het hart maken we het hart sterker en veerkrachtiger en zijn we in staat stress significant te verminderen in ons leven. Door de hart resonantie techniek© regelmatig zelf toe te passen, hoor en zie je wat je hart je wil vertellen. Het reactieve brein krijgt meer rust en kan zijn creatief vermogen weer inzetten.

Duur sessie:

Volwassenen 1,5 – 2 uur

kinderen 7 t/m 14 jaar 0,5 – 1 uur

Kosten: €75,- per uur

Voor afspraak of info:

06-333 55 185

“Mijn ervaring met kijken in je hart is dat ik het als zeer positief heb ervaren. Het heeft me een inzicht gegeven waar ik nu verder mee kan. Het heeft me veel rust gegeven. ”    

groetjes Roelien

Onlangs heb ik van een bijzondere beleving genoten. N.a.v. mijn bezoek aan de leuke winkel vijf zintuigen die verbonden is aan Kracht van bewustzijn. Zo kwam ook de hart resonantie sessie ter sprake. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik verwachte kon maar omdat ik nieuwsgierig was wilde ik dit graag meemaken en heb ik een afspraak gemaakt. Wat ik ervan begreep was dat ik in mijn hart ging ‘kijken’. Nou dit kon geen toeval zijn want ik ben al een tijdje ‘bezig’ om mijn hart meer te openen en ik merk dat me dat zelf niet lukt, dus dit kwam mooi uit. Na een welkom gingen we gelijk beginnen. Weinig uitleg want dat is niet nodig. Ik ‘zat’ al vrij snel in mijn hart en ben heel bijzondere dingen tegengekomen! Je zit de ruimte maar bent tegelijk ergens anders. hiervan word je bewust als je je ogen weer open doet. Het is een mooie reis geworden, met veel inzichten. Ik kan nu meer begrijpen waarom en hoe ik reageer op bepaalde gebeurtenissen en voel al meer openheid en ruimte. Al een tijdje ben ik zelf al meer bezig met bewustwording en dit past heel mooi in mijn proces. Het is zo mooi te beleven wat er allemaal op je pad komt en bijzonder welke mensen je tegenkomt. Kijk naar jezelf en voel je lichaam, alles ligt daarin verborgen en zal zich openbaren als je het toe kan laten. Maak gebruik van de dingen die je aangereikt krijgt als je jezelf er voor opent. Dit was een beleving die je iedereen gunt, zo bijzonder”.

Dank je wel Lianne!

“Tijdens de sessie hebben we een kijkje genomen in mijn hart. Dit heeft iets in beweging gezet. Ik werd me ervan bewust dat er rommel in ligt en dat dit maakt dat ik zwaarder in het leven sta dan nodig. Ik heb contact gemaakt met mijn andere kant en dat is die van een licht meisje wat heel veel liefde te geven heeft. In de sessie zag ik haar en werd mij ervan bewust dat dat ook een deel in mij is. Ik werd me ervan bewust dat ik mij meer mag verbinden met dit meisje. Eigenlijk komt het erop neer dat ik me meer mag verbinden met mijn hart. De sessie heeft hierbij geholpen en dat wat ik aan rommel zag heb ik achter me gelaten.
Ook kwam ik erachter dat het een taak in mijn leven is om me te verbinden. Verbinden met mezelf en mensen om mij heen.
Het was erg bijzonder om deze sessie te ondergaan en het heeft een kijkje gegeven in wat in mij leeft en waar ik naar toe wil”.

Groetjes, Linda

“Je stelde me erg op mijn gemak, tijdens ons eerste gesprek.  Je vroeg of ik me ergens mee bezig hield. Ik wilde graag meer weten over de kinderen. Je stelde me vragen en ik zag beelden voor me. Van vroeger hoe ik geleefd had in een arm koud gezin, maar op latere leeftijd is het goed gekomen en woon ik op een boerderij met veel grond en voel me gelukkig en vrij. Dan krijg ik nog een mooie ervaring en zie mijn vader op een bootje die mij een ring geeft en mij het vertrouwen geeft, dat ik het allemaal goed doe met de kinderen. En dat ik zo moet blijven als ik ben. Dit was mijn vraag en ik kreeg van mijn vader het antwoord. Hoe mooi is dat. Ik vond het een hele mooie ervaring.
S’ avonds zei mijn zoon  mam je krijgt van mij een dikke kus. Dit was zo’n spontane reactie van mijn zoon en voor mij een bevestiging dat ik het goed doe. Ik voel me nu zekerder met de kinderen en zit lekker in mijn vel.
Lianne bedankt voor deze mooie momenten.
Ik wens je erg veel succes met je praktijk”.
Een warme groet, Susan!